Hunde er tæmmede rovdyr – og de har overlevet i årtusinde fordi de har forstået at indleve sig i flokken, og de ved instinktivt at en velfungerende flok er lig med størst mulig chance for overlevelse.

Vi har valgt at have en hundeflok. Vi bruger meget tid på at studere og være sammen med vores hunde, og vi ser at hundene trives og lever et frit og naturligt liv sammen med os og hinanden.

 Når vi vælger at have tamme hunde i en lille flok med kønsmodne hanner og tæver, er det vigtigt at vi har overblikket over hundene og kan skabe den fornødne ro og tryghed blandt hundene – også når der er løbetid og andet der påvirker.

Vi ved at det kræver at vi er skarpe på vores observationer og at vi som dem der tilfører flokken ressourcer (mad/træning osv.) –  ikke bør skabe unødig ubalancer, men være tydelige og retfærdige.

Vi har gennem nu mange år haft forskellige racer i vores flok – og alle racer har deres særpræg men også mange sammenfald. Det er meget udviklende og lærerigt for os og hundene at være sammen med forskellige racer. Generelt kan vi dog sige at det er vigtigt at huske at alle hunde er rovdyr og med behov for stimulation af deres brugsegenskaber. Selv den mindste race har brug for at være HUND for at have et meningsfyldt liv.

Et rovdyr i naturen bruger meget tid på at jage sit bytte, æde det rup og stub  og derefter hvile i dagevis. Vi lader ikke vores tamme hunde jage og nedlægge deres bytte - men vi tænker at et rovdyr skal have ”byttedyr” rå og ubearbejdet som i naturen. Derfor har vi taget uddannelse indenfor råt fodring og har de sidste 15 år fodret vores hundeflok sådan. Råt fodering bliver i almindelig tale kaldet BARF. Vores hunde jager byttet ved at vi laver søgeøgelser hvor de "jagter deres foder" og æder til maven er fyldt - vores hanner kan nemt æde 2-3 kilo nogle dage. Men der er også dage uden foder, helt som i naturen. Vi ser vores hunde trives godt på den livsstil.